לפני שאתם חותמים על הסכם – שימו לב לסעיף הבוררות

2. אינטרס הסודיות:
בעוד ההליך בבית משפט הינו פומבי וניתן לקבל מידע אודות קיומו של ההליך ותוכנו, הליך בוררות בדרך כלל הוא הליך שאיננו פומבי. על כן, כאשר יש סוגיות שהאינטרס שלכם הוא לא לחשוף אותן באופן פומבי – הליך הבוררות הוא ההליך הנכון.

3. היקף הסכסוך הפוטנציאלי:
אם התקשרתם בעסקה שהיקפה נמוך, יכול להיות שהעלויות הכרוכות בניהול הליך הבוררות תהיינה יקרות יותר מסכום העסקה או מהסכום הפוטנציאלי שיהיה ניתן לתבוע (או שוות לו). על כן, עלויות אלו יכולות לגרום לכן להעדיף לוותר על זכויותיכם משיקולי יעילות. אם מדובר בסכסוך רחב היקף, הרי שבמקרה זה יש לפעול בהתאם ליתר הכללים המוצעים פה על מנת לבחון את כדאיות הבוררות.

4. היעדר אפשרות לערער:
ניתן לערער על פסק בורר רק אם בהסכם הבוררות נקבע מנגנון ערעור מוסכם. בכל מקרה אחר, ניתן לבטל את פסק הבורר רק במקרים חריגים המנויים בחוק, כאשר טעות בפסק – אינה אחת מהן.

5. חברות חוץ ו/או בעלי דין זרים:
דיני הראיות (אופן הצגת הראיות על ידכם) עשויים להיות גמישים יותר בבוררות. כך, למשל, הוראות הדין הנוגעות לתרגומים של מסמכים, עדויות שנגבות באמצעות שיחות וידאו וכו'. על כן, אם הראיות כרוכות במאמץ ו/או הוצאות מיוחדות מצידכם, הקלה בדיני הריאיות בהליך בוררות יכולה לסייע לכם.

ישנם כמובן חסרונות ויתרונות של הליך בוררות והליך בבית משפט, ושיקולים נוספים שיש לקחת בחשבון, כגון: האפשרות לבחור את הגורם שיכריע במחלוקות, תחולת הדין המהותי על הבוררות, משך זמן הליך בוררות לעומת הליך משפטי ועוד. אולם, ככלל נראה כי הליך בוררות עשוי להתאים יותר לשחקנים חוזרים וחזקים.

office
Tags: No tags

Comments are closed.